Falco

Falco is producent en leverancier van o.a. overkappingen, straatmeubilair, fietsenrekken, verkeersvoorzieningen en meer! Bij Falco vindt u dus heel veel voor terreininrichting. Falco maakt haar producten bijvoorbeeld voor architecten, overheden, de bouwsector en allerlei instellingen zoals zorg en onderwijs.

Onze manier van werken is al generaties lang onbewust circulair te noemen. Er wordt veel staal gebruikt, een materiaal dat in zijn geheel te recyclen is en, nog beter, ook geschikt is voor hergebruik. Door thermisch te verzinken en aanvullend eventueel te poedercoaten behouden de producten zo lang mogelijk hun waarde. En is er zo weinig mogelijk nieuw materiaal nodig. Verder wordt al het afvalstaal dat ontstaat tijdens de productie netjes gescheiden en door een metaal-recyclingbedrijf  opgehaald. Ook zijn steeds meer producten zo ontworpen dat onderdelen vervangen kunnen worden in plaats van het hele product. Herstel en refurbishing is vaak heel eenvoudig, goedkoper en zeker duurzamer. Samen met klanten kunnen we een beheerplan maken waarbij de inrichting van (openbare) buitenruimte kunnen wijzigen. Verandering van trends en kleuren zijn voor ons geen probleem. Dankzij ons “alles in eigen huis” beleid is veel mogelijk en kunnen we relatief eenvoudig producten ontwerpen en klanten naar wens van de klant.

We plaatsen niet alleen nieuwe producten bij klanten, tegenwoordig nemen we ook oude producten zoals overkappingen terug, knappen deze op en plaatsen deze overkappingen op een nieuwe locatie. Ook bieden we gebruikte fietsenrekken aan op onze website die een tweede levensfase krijgen op deze manier.


Falco is in het bezit van VCA*, ISO 9001 en ISO 14001 certificaten. Daarnaast heeft Falco trede 3 van de  CO2 Prestatieladder behaald.

Falco exporteert haar producten ook naar het buitenland; met drie Falco-vestigingen, in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken en met leveringen aan tal van Europese vertegenwoordigingen speelt Falco een belangrijke rol op de Europese markt. 

« Naar het overzicht

Terug naar boven