Circulair investeren met restwaarde

Circulair investeren met restwaarde

Welke voordelen heeft circulair investeren en hoe is dit in staat is om klassieke financiële drempels weg te nemen? Fokko de Vegt geeft je handvatten mee hoe jij op een soortgelijke wijze als de gemeente Leeuwarden je financiële verordening kan laten inspelen op circulair investeren.

Fokko de Vegt is opgeleid als techneut in combinatie met financiën. Na tien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt maakte hij de sprong naar de overheid en werd al snel betrokken bij een breed scala aan projecten in de openbare ruimte. Of het nu ging om stedelijke vernieuwing, het ontwikkelen van parkeergarages of het realiseren van een indrukwekkende 400 meter lange ijsbaan zoals de Elfstedenhal. Momenteel is hij actief in het hervormen van jeugdzorg en het ontwerpen van een stelselwijziging waardoor grondexploitaties ook kunnen profiteren van circulair investeren.

Tijdens de sessie ‘circulair investeren met restwaarde’ zal Fokko de nadruk leggen op de onmisbare rol van circulariteit in het moderne openbaar bestuur. Er zal worden besproken hoe circulair investeren een verandering vereist in de financiële administratie, weg van de traditionele lineaire aanpak. De voordelen van circulair investeren zullen worden belicht, met speciale aandacht voor hoe het kan helpen bij het overwinnen van klassieke financiële obstakels. De sessie sluit af met enkele handvatten voor de doelgroep hoe zij op een soortgelijke wijze als de gemeente Leeuwarden haar financiële verordening een antwoord kan laten geven op circulair investeren.

Het Circulaire Openbare Ruimte Congres 2024

Op woensdag 19 en donderdag 20 juni 2024 vindt de derde editie van het Circulaire Openbare Ruimte Congres plaats in Leiden. Struin door de circulaire straat, klim op de zeepkist en zoek steun bij jouw circulaire vraagstuk, geniet van goede catering en gun jezelf deze dag vol kennis, inspiratie, ontmoeting en ontspanning.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven