Inspiratiemagazine voor de circulaire openbare ruimte

Inspiratiemagazine voor de circulaire openbare ruimte

“Nederland circulair in 2050 en in 2030 al 50 procent minder verbruik van grondstoffen.” Dat is het beoogde doel, ook voor de openbare ruimte. Liggen we op schema? En waar liggen de uitdagingen en kansen?

Afgelopen juni waren we met het Circulaire Openbare Ruimte Congres te gast in Leiden, waar we samen met de gemeente in een festivalachtige opzet, met deze vragen aan de slag gingen: via onder andere een keynote van Dirkje van der Ven, via debatten met vertegenwoordigers van gemeenten en marktpartijen, via workshops, inspiratie- en parallelsessies en een zeepkist. Op een praktijkgerichte en positieve manier en met de dagelijkse praktijk is als uitgangspunt. De dag ervoor kon je deelnemen aan het précongres met een wandeling langs circulaire initiatieven in het Leidse Singelpark.

Een van de conclusies op het congres was dat vertellen versnellen is en daarom publiceren we dit digizine met voorbeelden van circulaire initiatieven. En komend jaar gaat de circulaire reis verder; volg ons op circulaireopenbareruimte.nl voor de datum en de locatie van 2025.

Lees hier het digitale magazine

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven